Ons verhaal

Restaurant Moseb

De naam restaurant Moseb is gekozen omdat Moseb staat voor een grote platte schaal die om meerdere manieren versiert kan worden door een kleurrijk omhulsel of tafel. Eritreeërs staan er om bekend dat zei graag eten met de hele familie, kennissen en vrienden. Daarnaast mag iedereen aanschuiven ook al is soms het voedsel schaars. Het eten bestaat vaak uit stoofpotten en maaltijden die makkelijk zijn op te dienen. Dit zegt niks over de smaak en de tijd die men in het bereiden van het voedsel steekt. Naast dat Oost-Afrikanen houden van gekruid en pittig eten, staat hun keuken ook bekend aan een groot assortiment veganistische / vegetarische schotels. De Moseb is dus een grote platte schaal met heerlijk en kruidig eten die centraal staat voor gezelligheid, goede gesprekken en een gevoel van saamhorigheid. Niet alleen met vrienden, maar juist ook met mensen die je niet kent en daardoor juist leert kennen.

pand-moseb
Restaurant-leeuwarden
Even voorstellen

Tedros Mahari

Ik wil mij graag even aan uw voorstellen: Mijn naam is Tedros Mahari en ik ben geboren in Eritrea en in 2011 naar Nederland gekomen. Nadat ik meerdere beroepen heb geprobeerd, kwam ik aan het werk in een Ethiopisch restaurant. Als snel bleek dat ik aanleg had voor de Horeca en het bereiden van Oost Afrikaanse gerechten. In Amsterdam is mijn liefde voor het koken ontstaan en heb ik veel ervaring op gedaan bij de beste koks. Nadat ik alle kneepjes van het vak in de vingers had ben ik in juni 2019 verhuist naar Leeuwarden met als doel een restaurant te openen en mensen de Eritrese – en Ethiopische keuken te laten ontdekken. Ik ben dan ook erg content met het feit dat wij zo snel restaurant Moseb aan de kelders 17 in Leeuwarden hebben kunnen openen. Ik hoop van restaurant Moseb een bijzonder plek te maken, waarbij mensen uit alle windrichtingen komen genieten van de Oost Afrikaanse sfeer en ontdekken hoe lekker en verfijnd de Eritrese – en Ethiopische gerechten zijn. Ik ontvang u graag in restaurant Moseb.

~Tedros.